ANUNȚ

Vineri, în data de 14 august, in prima zi a postului „Adormirii Maicii Domnului”, la biserica cu hramul „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din Chișinău, imediat după tradiționalul Acatist în fața Icoanei „Maicii Domnului cu trei mâini”, va fi sfințită copia Icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, care a fost adusă din Grecia și donată bisericii noastre de către o enoriașă.

După ce va fi sfințită, icoana va fi așezată lânga celelalte relicve si sfințenii care se află în biserica noastră. Astfel, creștinii au posibilitatea de a veni zilnic în sfântul locaș pentru a cere ajutor de la Bunul Dumnezeu și mijlocirea bineplacuților lui sfinți.

Sfântul Nectarie de la Eghina este considerat vindecător de cancer și alte boli, un adevărat protector al oamenilor în suferință, fiind numit și Taumaturgul, adică Vindecătorul sau Cel ce tămăduieşte. Este renumit pentru minunile pe care le făcea încă din timpul vieţii, cu rugăciunile sale fierbinţi, pentru toţi ce-i cereau ajutorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *