ÎN ATENȚIA CREDINCIOȘILOR

Iubiți credincioși,

Ținând cont de criza pandemica si efectele ei negative care s-au abătut asupra întregii omeniri, Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova a binecuvântat ca în zilele de joi, vineri si sambata (2, 3 și 4 iulie) să se țină post aspru, petrecând aceste trei zile în rugăciune stăruitoare însoțită de metanii sau închinăciuni.

De accea, din îndemnul Sfântului Sinod și cu binecuvântarea preotului-paroh, prot. Ioan Plămădeală, în aceste zile sus-menționate, în biserica cu hramul „Schimbarea la Față a Mântuitorului”, se vor săvârși rugaciuni stăruitoare pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi de acest virus, pentru personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă, dar și pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19, conform următorului orar:

Joi (2 iulie) – ora 8.00 – Canonul de pocăință către Domnul nostru Iisus Hristos și Te Deum către Sfinții Tămăduitori de boli și Mari Făcători de Minuni. 

Vineri (3 iulie) – ora 7.00 – Acatist înaintea Icoanei Maicii Domnului cea cu trei mâini (Tricherousa), Te Deum către Sfinții Tămăduitori de boli și Mari Făcători de Minuni si Taina Sfântului Maslu

Sâmbătă (4 iulie) – ora 8.00 – Acatistul Sfântului Mare Mucenic şi tămăduitor de boli Pantelimon si Parastas de pomenire pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19.

Îndemnăm toți oamenii de bună credință care cred că Mântuitorul Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Care are puterea de a tămădui toată boala și toată neputința în popor (cf. Matei 4, 23), să participe la aceste sfinte rugăciuni, iar duminică, după trei zile de post și rugaciune, să ne învrednicim cu toții a gusta din Medicamentul nemuririi, care este secretul sfinţirii şi arvuna împărăţiei ce va să vină.

Părintele-paroh prot.mitr. Ioan Plămădeală 

împreună cu clericii si slujitorii bisericii „Schimbarea la Față a Mântuitorului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *