Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sărbatorit la Catedrala “Schimbarea la Față” din Chișinău

Marele praznic al Botezului Domnului a adunat un număr mare de credincioşi la Catedrala  „Schimbarea la Față“ din Chișinău, unde a fost săvârşită sfânta Liturghie de către parohul Catedralei prot. mitr. Ioan Plămădeală, împreună cu slujitorii sfintei lăcaș.

După rugăciunea amvonului s-a oficiat, potrivit rânduielei, slujba Aghiasmei Mari. Credincioşii prezenţi în număr mare la această slujbă au fost stropiţi  cu apa sfinţită. Părintele paroh a adresat un cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa sărbătorii Botezului Domnului, când S-a descoperit Preasfânta Treime. Sfinţia sa a mai amintit de Duhul lui Dumnezeu care S-a coborât în chip de porumbel, dar şi de Mântuitorul Hristos care S-a smerit până la moarte ca să ne mântuiască pe noi. Darul Duhului Sfânt nu încetează a fi asupra noastră, dar se întristează când ne depărtăm de el. Regenerarea firii noastre sufleteşti se face prin credinţă trăită, prin sfinţenie şi prin viaţă plină de fapte bune“, a explicat părintele.

Boboteaza – această sărbătoare ne amintește de botezul Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului. Momentul, numit și Epifania sau Teofania, reprezintă începerea activității Mântuitorului de propovăduire a Evangheliei. Duhul Sfânt s-a pogorât în chip de porumbel, iar glasul Tatălui a mărturisit dumnezeirea Fiului: “Acesta este Fiul Meu cel dorit întru Care am binevoit” (Matei III, 17)

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *