Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sărbatorit la Catedrala “Schimbarea la Față” din Chișinău

Marele praznic al Botezului Domnului a adunat un număr mare de credincioşi la Catedrala  „Schimbarea la Față“ din Chișinău, unde a fost săvârşită sfânta Liturghie de către parohul Catedralei prot. mitr. Ioan Plămădeală, împreună cu slujitorii sfintei lăcaș.

După rugăciunea amvonului s-a oficiat, potrivit rânduielei, slujba Aghiasmei Mari. Credincioşii prezenţi în număr mare la această slujbă au fost stropiţi  cu apa sfinţită. Părintele paroh a adresat un cuvânt de învăţătură în care a arătat importanţa sărbătorii Botezului Domnului, când S-a descoperit Preasfânta Treime. Sfinţia sa a mai amintit de Duhul lui Dumnezeu care S-a coborât în chip de porumbel, dar şi de Mântuitorul Hristos care S-a smerit până la moarte ca să ne mântuiască pe noi. Darul Duhului Sfânt nu încetează a fi asupra noastră, dar se întristează când ne depărtăm de el. Regenerarea firii noastre sufleteşti se face prin credinţă trăită, prin sfinţenie şi prin viaţă plină de fapte bune“, a explicat părintele.

Boboteaza – această sărbătoare ne amintește de botezul Domnului Iisus Hristos în apele Iordanului. Momentul, numit și Epifania sau Teofania, reprezintă începerea activității Mântuitorului de propovăduire a Evangheliei. Duhul Sfânt s-a pogorât în chip de porumbel, iar glasul Tatălui a mărturisit dumnezeirea Fiului: “Acesta este Fiul Meu cel dorit întru Care am binevoit” (Matei III, 17)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *