Creştinii din Egipt, atacaţi de musulmani

Conform unei relatări a lui Mary Abdelmassih de la Agenţia Asiriană Internaţională de Ştiri (AINA), atacurile au fost cauzate de zvonurile despre un bărbat copt, în vârstă de 55 de ani, care ar fi hărţuit sexual o fetiţă musulmană în vârstă de doar şase ani. Atacurile asupra satului, ocupat, în mare parte, de creştini, au început cu  incendierea unor magazine şi cu distrugerea crucii bisericii din Abu Fam, precum şi cu spargerea geamurilor acesteia.

\r\n

Puţin mai târziu, conflictele au izbucnit din nou în Marashda, de data aceasta între forţele de ordine şi protestatarii musulmani. Incidentul s-a produs după ce poliţia a arestat 10 musulmani, despre care se zvoneşte că ar fi responsabili pentru câteva dintre actele de violenţă din acea dimineaţă.

\r\n

Agenţia AINA a spus că mai mult de 2000 de musulmani se aflau pe podul satului încercând să-i împiedice pe poliţişti să-i ducă pe musulmanii arestaţi la secţie. Mulţimea a împiedicat maşinile de poliţie să treacă şi a încercat să intre cu forţa în maşinile poliţiei pentru a elibera suspecţii.

\r\n

AINA a menţionat că acest lucru i-a făcut pe cei de la forţele de ordine să cheme întăriri din partea Direcţiei Centrale de Securitate din Qena, care au aruncat gaze lacrimogene asupra protestatarilor.

\r\n

Mii de musulmani din Marashda (Egipt) şi din satele din împrejurimi au atacat opt case ale creştinilor copţi şi câteva magazine, printre care şi cinci farmacii, care au fost jefuite, iar mai apoi incendiate. Potrivit ziarului Aldostor-Assly, Partidul pentru Libertate şi Justiţie al Frăţiei Musulmane şi grupurile Salafist au negat amestecul lor în evenimentele de la Marshada.

\r\n

AINA a spus că acum, în sat există o linişte relativă după ce a avut loc o adunare amicală la biserică la care au participat preotul, autorităţile care asigură securitatea, familia fetei musulmane şi alții. Aceştia au decis să lase instanţele să rezolve problema.

\r\n

Cu toate acestea, AINA a spus că unii musulmani au continuat să protesteze în faţa secţiei de poliţie, unde  acum este ţinut acuzatul copt.

\r\n

Între timp, creştinii stau în casă de teama atacurilor. Biserica Coptă a anulat vecernia Sărbătorii Botezului Domnului, în timp ce forţele de ordine erau încă în sat.

\r\n

Sursa: www.doxologia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *