Slujbă arhierească la Catedrala „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Chişinău

Una dintre cele mai vechi şi mai frumoase biserici din capitală şi-a deschis în această dimineaţă uşile pentru a primi credincioşii la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de către un impunător sobor de preoţi în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir.

\r\n

Frumosul eveniment a fost prilejuit de sfinţirea bisericii după considerabile lucrări de reparaţie. Pentru truda depusă în acest sens, părintele paroh Prot. Mitr. Ioan Plămădeală a fost decorat cu o înaltă distincţie patriarhală – Ordinul „Sf. Cuv. Serghie de Radonej”, gr. III. Alte distincţii bisericeşti au fost înmânate după cum urmează: Prot. Marcel Plămădeală s-a învrednicit de dreptul de a purta Mitră, Prot. Arcadie Porcescu a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce cu Pietre Scumpe, Protodiac. Valeriu Balan a fost decorat cu Camilafcă, iar Iereul Eugen Răilean  a primit dreputl de a purta Cruce de Aur.

\r\n

După serviciul divin, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a adresat către creştini cu o cuvântare în care a apreciat înalt eforturile depuse de părintele Ioan Plămădeală pentru a face să strălucească şi mai puternic această perlă a arhitecturii şi spiritualităţii chişinăuene care este biserica „Schimbarea la Faţă a Domnului” şi a menţionat că părintele paroh merită pe deplin cele mai înalte aprecieri deoarece de-a lungul timpului cât şi-a îndeplinit misiunea preoţească, a dat dovadă de cele mai înalte calităţi păstoreşti, fapt care i-a adus respectul şi dragostea confraţilor slujitori şi a credincioşilor.

\r\n

Vădit emoţionat de aceste frumoase şi mari cuvinte, Prot. Ioan Plămădeală a mulţumit Înalt Prea Sfinţiei Sale pentru atât de înaltele aprecieri şi a asigurat pe Întâistătător că şi în continuare, cu ajutorul Atotputernicului Dumnezeu, se va strădui să fie fiu credincios şi smerit al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

\r\n

One thought on “Slujbă arhierească la Catedrala „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Chişinău”

  1. gabriela spune:

    ma midresc cu rudele mele si tind sa i-au exemplu de la ei .Dumnezeu sa va pazeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *