Minunile icoanei Maicii Domnului din Kazan

Icoana Maicii Domnului Kazanskaia îl însoţeşte pe credincios, în Rusia, pe întreg parcursul vieţii. E socotită cel mai preţios dar de nuntă – oferit mireselor, în special – în Biserica Rusă. La vestita icoană au alergat întotdeauna nu doar oamenii simpli, ci şi cneji, împăraţi ori mari dregători.

În cinstea ei s-au înălţat sute de biserici şi catedrale. Există mii de cópii – mai vechi ori mai noi – ale acesteia. Tot mai cunoscută, în ultima vreme, a devenit icoana Maicii Domnului Kazanskaia din cătunul Log, regiunea Volgograd…

Kazanskaia din Log                                              

O icoană izvorâtoare de mir. O icoană sângerândă… Oamenii de ştiinţă, după îndelungi examinări, nu au reuşit să explice în vreun anume fel cele întâmplate. O minune, pur şi simplu… Localnicii sunt de părere că dacă te rogi cu inimă curată înaintea acestei icoane, Maica Domnului îţi ajută. Alexandru Loban, întâistătătorul bisericii din Log, povesteşte că minunile icoanei Maicii Domnului din Kazan au început în această parohie în urmă cu câţiva ani. Mai întâi, pe icoană au apărut câteva pete roşii, ce se măreau de la o zi la alta. Şi-a dat seama că se petrece o minune. Preotul Alexandru a mers la episcopului locului, Gherman. A primit canon ca să facă rugăciuni şi acatiste, icoana fiind mutată într-un loc mai ferit. În curând, însă, zvonul despre icoană se va răspândi cu repeziciune, după un prim caz de tămăduire.

Vindecarea Anei Dennisova

Ana Dennisova, o femeie în vârstă, care locuia în Log, s-a ars cu o supă fierbinte. Atât de rău încât pe piele se formase o crustă solidă. În chiar seara când s-a petrecut incidentul, a venit la biserică şi a cerut să fie unsă peste arsură cu untdelemn sfinţit de la candela icoanei Maicii Domnului de la Kazan. Părintele a fost împotriva acestui fapt, amintindu-i că efectul ar putea să fie chiar unul negativ. A fost însă nevoit pur şi simplu să-i ungă mâinile femeii cu untdelemn, la insistenţele acesteia. A doua zi, credincioasa nu mai avea nici urmă de arsură – doar pielea dintre degetele mai avea o nuanţă roşiatică, acolo unde nu reuşise să fie unsă cu untdelemn de la candelă! O istorie destul de convingătoare pentru cei credincioşi: nu doar că icoana se arăta ca un semn de la Dumnezeu, ci prin ea se făceau chiar şi tămăduiri.

Jurnalul de la parohia icoanei sângerânde

Acest caz a fost punctul de plecare pentru slăvirea icoanei ca făcătoare de minuni. Au început pelerinajele… Pentru înregistrarea vindecărilor va fi deschis un jurnal al celor care s-au tămăduit. Toţi cei care prin rugăciunea făcută înaintea icoanei Maicii Domnului au primit ajutor nu sau dat în lături să consemneze în jurnal cele petrecute. Acesta conţine nu unul ori două cazuri de vindecare, ci zeci de întâmplări minunate care au avut loc la icoana Maicii Domnului din satul Log. Vă prezentăm, mai jos, două cazuri de vindecare, relatate pe larg în acest jurnal, cu menţiunea că vindecările din ultimii ani, petrecute la această icoană sângerândă din Log, vor fi inserate într-o carte despre Icoana Maicii Domnului de la Kazan care a apărut la Editura Sophia din Bucureşti.

O vindecare de orbire

Eu, roaba lui Dumnezeu Olga, am primit tămăduire prin untedelemnul sfinţit de la candela icoanei Maicii Domnului de la Kazan, care se află în Biserica Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, din satul Log, raionul Ilovlinski, regiunea Volgograd. În iunie 2004, cu voia lui Dumnezeu, m-am închinat pentru prima oară la sfânta icoană şi am cerut de la aceasta tămăduirea ochilor mei, pentru că eram oarbă – o peliculă îmi acoperea ochii, iar medicii nu au putut să-mi stabilească un diagnostic precis; după o săptămână de ungere cu ulei sfinţit de la icoană, pelicula a căzut, astfel încât medicul n‑a putut decât să constate că rămăsese doar o amprentă mică, ca după un traumatism ocular. În curând, şi această urmă a dispărut.

Despre acest fapt mărturisesc înaintea lui Dumnezeu – o minune a vindecării la icoana Maicii Domnului de la Kazan. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi! (Olga Moiseeva Gheorghievna, Volgograd)

Rugăciunea către Maica Domnului o salvează pe fiica unei femei dintr-un teribil accident

Eu, roaba lui Dumnezeu Irina, mulţumesc lui Dumnezeu şi mă închin înaintea icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Pe data de 4 august 2007, am fost şi m-am rugat în biserică, înaintea icoanei Maicii Domnului din Log, pentru sănătatea celor apropiaţi şi pentru mine, ca să fim feriţi de orice rău. Peste o săptămână, pe data de 11 august, fiica mea mai mică a suferit un teribil accident de maşină. Din maşină a rămas doar spatele capotei, însă fiica mea şi prietenii ei s-au ales doar cu zgârieturi, cu răni uşoare şi cu câteva vânătăi. Astăzi, 16 august, am venit din nou ca să mă închin Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi să-i mulţumesc pentru salvarea fiicei mele… (Irina Abakumova, Astrahan, 16.08.2007)

Din mărturiile părintelui Ciprian Stanca, parohul bisericii „Sfântul Haralambie” din Constanța, unde se păstrează copia icoanei Maicii Domnului din Kazan, Rusia:

„Atunci când vorbim despre Maica Domnului și despre icoana Maicii Domnului pe care noi o avem primită la Constanța tot printr-o minune a ei. o dorință mare de a mea, de a avea o icoană, care atunci când am văzut-o m-a colpeșit cu frumusețea și puritatea pe care o simți atunci când te uiți la această icoană. De fiecare dată când intru în biserică văd cât de mult această icoană îi bucură pe creștinii care se închină la ea. Odată au venit doi tineri foarte supărați unul pe altul și când au ajuns în biserică, iar înainte de a vorbi cu ei le-am spus să se închine la Maica Domnului. Apoi, soția a zis: Părinte mi-a trecut, pentru tot ce mi-a făcut îl iert. Aceasta a fost din minunile care  m-a impresionat imediat ce a  ajuns icoana Maicii Domnului la noi, la biserica Sf. Haralambie de Constanța.

După aceea mi-au povestit cât de mult s-au certat și că nu se înțelegeau deloc și astzi, acei tineri vin și spun că această icoană a Maicii Domnului face parte din familia lor, că ea i-a împăcat, că ea le-a trimis gând bun și i-a luminat. Sunt foarte multe minuni pe care Maica Domnului le săvârșește cu noi toți, cei care ne punem încrederea curată în fața ei.

Încă o minune care m-a impresionat foarte tare a fost aceea, când iarăsi, doi tineri jurnaliști, ea de 42 de ani și el de 43, nu puteau să aibă copii. Rugându-se la această icoană, după un an de zile au venit le-a dăruit Domnul un copil. Astăzi, au deja doi copii.

Îndemnăm pe toți credincioșii să vină cu inimă curată, cu sufletul curat, cu nădejde tare că Maica Domnului îi va asculta și va duce rugăciunea lor înaintea lui Dumnezeu pentru a le rezolva toate problemele pe care le au fiecare dintre ei în famiile și în viața lor.”

https://lumeacredintei.com/

www.ortodox.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *