Nașterea Domnului la Catedrala ”Schimbarea la Față”!

Nașterea trupească a Domnului nostru Iisus Hristos din Fecioara Maria are o importanță deosebită pentru toată lumea, căci prin aceasta, Dumnezeu pune începutul unui nou Testament, oferindu-Se pe Sine nu doar unui singur popor (ales), ci tuturor oamenilor. Iisus Hristos prin nașterea Sa, ne arată un exemplu al nemărginitei smereniei și umilinței, pe care ar trebui să-l urmăm toți oamenii, căci El, Dumnezeu fiind, primește trupul păcătos al oamenilor, și în loc să se nască cu cinste împărătească, El se naște nici măcar într-o casă, ci într-o iesle împreună cu dobitoacele – ”Şi care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă. Că şi Fiul Omului n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.” (Mc 10, 44-45) – o mai mare smerenie niciunui om nu-i este cu putință.

Pe lângă aceasta, Nașterea Domnului în atmosfera unei iesle cu așternut de fân, printre animale blânde, mereu ne încălzește sufletul în contrast cu frigul iernii și mereu ne umple inima de bucurie. De s-ar sărbători acest eveniment în fiecare zi, nu și-ar pierde nici măcar un procent din farmecul său aducător de bucurie și căldură!

Cu multă bucurie și cu adâncă dragoste către Dumnezeu, slujitorii și enoriașii parohiei ”Schimbarea la Față” au fost și în acest an (complicat) părtași al nașterii Mântuitorului, lăsând la o parte grijile lumești și deschizând porțile minții și ale inimii pentru primirea bucuriei pe care ne-o aduce Hristos.

După săvârșirea slujbelor din ajunul Nașterii Domnului și a Sfintei Liturghii în cinstea acestui mare eveniment, copiii au mângâiat sufletele tuturor prin cântarea de colinde și au primit pentru aceasta daruri, la fel cum a primit și pruncul Iisus în ziua nașterii Sale.

Nădăjduim că galeria foto de mai jos va ajuta cititorii să se pătrundă de atmosfera frumoasă a sărbătorii ce a avut loc în parohia noastră! La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *