„Numărul de avorturi arată starea morală a unei naţiuni”

Patriarhul Kirill al Moscovei şi al Rusiei a vizitat o maternitate dintr-o clinică din Moscova, în ziua de Crăciun . Aici el a vorbit despre avort – crimă practicată chiar în spitalele unde ar trebui să fie adusă viaţa: „Atunci când un doctor întreabă pe femeie: Să întrerupem sarcina?, el de fapt o presează pe femeie să avorteze. Sunt convins că este vorba despre o crimă” a spus patriarhul către pacienţii şi medicii din spital.

\r\n

El a adăugat: „Nu numai o crimă morală, ci o crimă împotriva omului însuşi. Pentru că Domnul a prdestinat femeia să fie mamă. Este finalitatea ei principală, fără de care nu ar putea exista specia umană. Şi prin voinţa noastră perversă, intervenim, împiedicăm planul divin cu privire la femeie, îl modificăm, şi cauzăm un rău imens, distrugând o persoană umană şi relaţiile din societate. Cu numărul avorturilor putem judeca starea morală a societăţii. După acest indicator, Rusia, din nefericire, se găseşte în fruntea uciderilor”.

\r\n

Patriarhul rus a menţionat că există peste 50 de azile pentru femeile însărcinate, conduse de Biserică. Aici tinerele mame, care nu vor să avorteze dar au fost repudiate de fiarele care-şi spun  soţi sau părinţi, pot avea un sprijin material şi spiritual.  Aici femeile pot sta câţiva ani, şi sunt ajutate să se adapteze noii vieţi, să lucreze şi să îşi crească pruncii.

\r\n

Sursa: www.doxologia.ro

One thought on “„Numărul de avorturi arată starea morală a unei naţiuni””

  1. cactus spune:

    Cu parere de rau cred ca si Moldova nu prea ramane in urma la acest capitol. Se poate intimpla chiar sai iasa inainte Rusiei daca socotim si acele cetatence a R.M. care au plecat din tara lasindusi copii si sotul uitind cu desavarsire de ei.E o trajedie. Cati copii care ar fi trebuit sa se nasca nu se nasc,si ce se intampla cu cei lasati din capul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *