Profesoara atee rușinată de un copil creștin

elev_ora_de_religie

\r\n

Astăzi foarte mulți oameni se declară atei și de nenumarate ori auzim că și la școală noii dascăli ai acestei societăți moderne se declară astfel și caută să influențeze copii noștri spre acest mod de a gândi.

\r\n

\r\n

Din fericire acești copii sunt foarte abili și credincioși și știu să se manifeste corespunzător cu aceaste situații. De pildă noua profesoară de ştiinţe sociale la clasa a cincea dintr-o școală generală se prezintă clasei, după care afirmă că ea este atee, şi întreabă clasa dacă mai este vreun ateu printre copii.

\r\n

Copiii nu prea ştiu ce înseamnă „ateu” dar pentru a fi pe plac profesoarei (tipic societății românești și educației de la tembelizor), ridică toţi mâna, cu excepţia unui băiat.

\r\n

„Tu eşti diferit de restul clasei? întrebă profesoara. „Nu eşti ateu?”

\r\n

„Nu, eu nu sunt ateu!” răspunse cu emfază băiatul.

\r\n

„Dar atunci, ce eşti?” întrebă profesoara.

\r\n

„Eu sunt creştin!” răspunse băiatul. „Eu cred în Dumnezeu şi iubesc pe Domnul Iisus, deci sunt creştin! Mama este creştină, tata este creştin, deci şi eu sunt creştin!”

\r\n

„Aha!” răspunse profesoara. „Părinţii tăi sunt creştini, deci şi tu eşti creştin!

\r\n

Dar dacă mama ta ar fi o idioată, şi tatăl tău ar fi un idiot, atunci tu ce ai fi?” întrebă profesoara cu un zâmbet ironic de şmecher pe faţă.

\r\n

„Atunci aş fi un ateu!” declară băiatul lăsând cu fața căzută pe profesoară atee rușinată de râsul înfundat al copiilor acelei clase.

\r\n

Avem datoria sfântă de a ne crește copii în credință tare și autentică astfel încât astfel de evenimente să fie anihilate și lăsate în propria batjocură. Avem nevoie de atitudine creștină autentică astfel încât uniți să putem demasca răul din societate, oricare ar fi acesta.

\r\n

http://www.ganduridinierusalim.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *