Adevărul despre mişcarea New Age

Mişcarea New Age este un curent răspândit cu precădere în Occident, dar care începe să prindă rădăcini stranii şi în România. Conceptul de bază al acestei mişcări este ducerea omenirii într-o eră nouă, diferită de cea pe care o cunoaştem în prezent, Era Vărsătorului. Alţii văd în New Age învierea gnosticismului.

\r\n

New Age îşi are începuturile prin anii 1920-1930. Atunci Alice Bailey, discipola a teosofiei, publică mai multe lucrări, în unele dintre ele ea proclama întoarcerea lui Hristos, și lansează ideea necesitaţii unor grupări, pe care ea le denumeşte ale “bunăvoinţei mondiale“. Nu este vorba despre nişte comunităţi organizate, ci mai degrabă despre reuniuni periodice ale unor persoane, având scopul de a pregăti sosirea unei noi ere. În 1937 Paul le Cour defineşte conceptul de “noua era a Vărsătorului, care va însemna o profundă transformare a valorilor umane, cu ajutorul unor mijloace spirituale.

\r\n

Adevărul despre mişcarea New Age

\r\n

Chiar dacă adepţii mişcării New Age nu o declară răspicat, curentul nu numai că urmăreşte scopuri politice, economice şi sociale, dar mişcarea este chiar o religie cu propriile scrieri, rugăciuni şi incantaţii. Mişcarea porneşte de la strania idee că “omul l-a creat pe Dumnezeu după chipul său“, concepţie în opoziţie totală cu cea a creştinismului. Probabil că acesta este primul semnal pe care curentul New Age îl trage, îndreptându-se nu spre Dumnezeu ci spre Lucifer.

\r\n

Omul este parte din Dumnezeu-Capul şi doar prin meditaţie se poate apropia de adevărul absolut. Crezând că Dumnezeu este o forţă neutră, care se poate manipula prin anumite tehnici, ocultiştii New Age îşi dedică timpul pentru realizarea acestui lucru.

\r\n

În contrast cu Sf. Scriptură care ne spune că “omului îi este dat să moară o singură dată, după care vine judecata“, scriptura cultului a preluat idei esenţială din budism şi hinduism prin care înlocuieşte moartea cu reincarnarea. Omului îi sunt date diferite vieţi, sub diferite forme materiale şi toate acestea bazându-se pe karma. Se reincarnează într-o viaţă viitoare în funcţie de cum a trăit-o pe precedentă.

\r\n

New Age și Lucifer

\r\n

David Spangler, un lider proeminent al Mişcării New Age şi timp de trei ani director adjunct al Fundaţiei Findhorn din Scoţia, a scris în una din numeroasele lui cărţi în 1978: „Lucifer  lucrează în fiecare din noi pentru a ne duce la plinătate, îndreptându-ne spre o nouă eră, era împlinirii omului, fiecare din noi ajunge în punctul pe care eu îl numesc iniţiere (un act de consacrare lui Lucifer), uşa specială prin care trebuie să treacă fiecare individ dacă vrea să ajungă la adevărata plinătate şi în prezenţa luminii lui.” Spangler, având contacte frecvente cu lumea demonilor, a explicat în mod public că adevărata lumină de la Findhorn a fost lumina lui Lucifer care va trebui să lumineze lumea. În plus, maeştrii înţelepciunii, spiritele ancestrale şi spiritele naturii sunt resurse spirituale ale religiei New Age. Au fost reînviaţi mulţi zei şi zeiţe păgâne. Sunt membrii New Age care i se închină lui Pan, Buda sau Siva. S-au creat mulţi zei noi. Vrăjitoria este de asemenea un stâlp al Mişcării New Age. În această „religie” sunt atrase toate sursele posibile ale învăţăturii oculte.

\r\n

Citind în Deuteronom 18:10-12 observăm că Dumnezeu interzice aceste practici: „Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta”.

\r\n

Mișcarea feminista îl reneagă pe Dumnezeu

\r\n

Amploarea mişcării feministe are şi ea legături strânse cu spiritualitatea Mişcării New Age, după cum reiese, de exemplu, din campania împotriva accentuării principiului masculin. Din campanie face parte şi abolirea gândirii raţionale şi analitice şi eliminarea inegalităţilor dintre sexe. Scopul final este dominaţia spiritului feminin care corespunde spiritului epocii lui Acvariu. Feminismul îşi arată adevărata faţă prin respingerea Dumnezeului Bibliei, a ordinii Lui creatoare, mai ales în ce priveşte căsătoria, viaţa de familie şi relaţia dintre sexe.

\r\n

În timp ce teologia feministă încearcă să-l reprezinte pe Dumnezeul Bibliei ca fiind atât masculin cât şi feminin, sau în exclusivitate feminin, avangarda radicală a mişcării feministe New Age deja a cerut înlocuirea credinţei creştine cu mitul zeiţei Gaia, „Mama Pământului”, al cărei cult a fost reînviat şi practicat din nou. Adoptând practicile antice în care „femeia era egală cu natura”, adepţii New Age s-au întors în mod deliberat la culturile păgâne trecute, cu zeităţile lor, cum ar fi Iris, Astartea, Demeter şi Hera.

\r\n

Scopurile și planurile mișcării demonice New Age

\r\n

Deşi scopul final este dominaţia asupra lumii, sunt numeroase scopuri intermediare de natură politică, socială şi economică incluzând:

\r\n\r\n

  \r\n

 •  un sistem de credit card universa
 • \r\n

 •  o autoritate mondială care să controleze proviziile de hrană ale lumii
 • \r\n

 •  o taxă universală
 • \r\n

 •  încorporare la nivel mondial, în ciuda ideilor pacifiste ale Mişcării!
 • \r\n

\r\n

După ce Mişcarea a devenit publică în 1975, au apărut şi alte detalii:

\r\n\r\n

  \r\n

 • stabilirea unui sistem economic mondial
 • \r\n

 •  înlocuirea proprietăţi private de credit, transport şi producţie în serie cu proprietatea unui directorat mondial
 • \r\n

 • recunoaşterea controalelor biologice pe scară a populaţiei şi a bolilor pe scară mondială
 • \r\n

 • un standard minim de libertate şi bunăstare în întreaga lume
 • \r\n

 • o datorie din a subordona viaţa personală unui directorat universal.
 • \r\n

\r\n

Propovăduind pacea şi dragostea, Mişcarea a reuşit să orbească pe mulţi dintre aderenţi şi să-i facă să le susţină idealurile:

\r\n\r\n

  \r\n

 • Arianismul, adică supremaţia rasei Vestului; ca în cazul lui Hitler, acesta este legat de antisemitism
 • \r\n

 •  iniţiere în masă, numită şi „iniţiere Luciferică”, adică un act de consacrare lui Lucifer
 • \r\n

 •  o acţiune de purificare, adică de exterminare a celor ce nu sunt de acord cu obiectivele Mişcării
 • \r\n

 • avortul şi însămânţarea artificială
 • \r\n

 • limitarea numărului copiilor într-o familie
 • \r\n

 • controlul genetic
 • \r\n

 • controlul morţii, deşi există un cult al morţii, aceasta fiind privită ca o experienţă euforică şi o tranziţie către noi cicluri ale vieţii.
 • \r\n

\r\n

 Nimic din ceea ce pare nu este adevărat

\r\n

Simbolurile folosite de Mişcarea New Age sunt demne de luat în considerare. Se foloseşte zvastica, de exemplu, semnul ocult indo-germanic al norocului, adoptat şi de Hitler. Apoi, este numărul 666 care, s-o cităm pe Alice Bailey, posedă „calităţi sacre” şi care după învăţătura New Age trebuie folosit cât de des posibil pentru a accelera procesul civilizării şi venirii Noii Ere. Unul din cele mai folosite semne este curcubeul care simbolizează puntea dintre om şi „Supra Sufletul” sau „Marea Minte Universală”, în ultimă instanţă pe Lucifer. Este interesant de observat cât de frecvent e folosit semnul curcubeului, de exemplu, pe cadouri, articole de papetărie, tricouri şi jucării.

\r\n

Mişcarea New Age induce un fals numitor comun al unei experienţe religioase în timp ce urmăreşte crearea unei strânse legături între practicanţi şi entităţi demonice prin diferite metode de iniţiere. Pseudo-maeștrii înţelepciunii promovează anumite tehnici dubioase prin care simpatizanţii mişcării pot intra în legătură cu spiritele malefice de la care pot primi anumite mesaje despre viitor. Aceasta este cauza pentru care anumiţi adepţi New Age îl idolatrizează pe Adolf Hitler susţinând că “a fost unul dintre ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *