Biserica Ortodoxă alături de refugiați și de săraci

Încă din primele zile ale conflictului armat, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a făcut un apel către episcopi, protopopiate, parohii, mănăstiri, instituții cu caracter social-filantropic, precum și către organizațiile de voluntari din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove de a fi alături, în această perioadă, de miile de refugiați din Ucraina.

În acest sens, în data de 06.04.2022, în ajunul marelui praznic al Bunei Vestiri, biserica „Schimbarea la Față a Mântuitorului” din mun. Chișinău, în colaborare cu comunitatea ortodoxă „Sf. Fericita Xenia din Petersburg” din orașul Reggio Emilia, Italia, care este păstorită de prot. Marcel Plămădeală, s-au mobilizat pentru a veni în ajutor refugiaților și săracilor prin furnizarea de hrană, articole de îmbrăcăminte, produse farmaceutice și de igienă personală, jucării pentru copii şi alte produse de strictă necesitate.

Toate aceste bunuri au fost duse la Casa de Milostenie „Sf. Mc. Marea Cneaghină Elizaveta” de pe lângă Mitropolia Moldovei pentru a fi distribuite refugiaților ucraineni, dar și săracilor care vin zilnic să servească prânzul în scuarul Complexul Memorial „Eternitate” din Capitală.

One thought on “Biserica Ortodoxă alături de refugiați și de săraci”

  1. Nicoleta spune:

    Dumnezeu să vă întărească în realizarea acestor lucrări caritabile, o activitate deloc ușoară, din păcate uneori neapreciată la justa sa valoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *