Preoții Tăi Doamne, se vor îmbrăca întru dreptate…

Chemarea la preoție este un  foc mistuitor, o taină din cele mai mari, pe care omul nu o poate cuprinde cu mintea, ci doar cu inima… Odată cu ivirea acestui pojar în inimă toate cele lumești par șterse, mici, neînsemnate, palide, toate sunt deșertăciune. Fericit bărbatul care răspunde acestei vocații a lui Hristos. Preoția este cea mai dulce miere, spunea părintele Dumitru Stăniloaie, pentru cel ce slujește cu dragoste, dar este și cea mai mare osândă și povară pentru cel ce o trăiește formal, profesional.

Chemarea la preoție a răsunat și în inima tânărului diacon Marian Plămădeală, cleric al Catedralei Schimbarea la Față a Mântuitorului din or. Chișinău. Spre fericire, părintele Marian a avut curajul de a accepta jugul cel bun de a sluji lui Hristos și a purta povara cea ușoară până la sfârșitul zilelor sale.

Parohul catedralei, prot. Ioan Plămădeală, clericii și toți enoriașii îi urează o slujire rodnică în ogorul lui Hristos, îi doresc să nu uite niciodată de mare răspundere pentru fiecare suflet care va cere înfierea duhovnicească, mult curaj, bărbăție, toate izvorâte din inimă curată de părinte.

Astăzi părinte Marian, Hristos a întins ție ștergarul pentru a sluji oamenilor la Cina cea de Taină a vieții tale, încinge-te cu el, slujește cu vrednicie lui Dumnezeu, ca să lumineze lumina ta înaintea tuturor.

Axios!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *